Mon De Belder (SP.A) overleden

Oudste verkozene van Heist-op-den-Berg

Mon De Belder (77) miste bijna geen enkele raadszitting.

Ruim een week na de verkiezingen overleed Mon De Belder in het Heilig Hartziekenhuis in Lier. Met 415 voorkeursstemmen hadden de kiezers hun vertrouwen in Mon nog herbevestigd. Hij zou ook de komende zes jaar zetelen. Het lot heeft hier anders over beslist.

De voorbije 42 jaar heeft Mon De Belder zich in de gemeenteraad ingezet voor de bewoners van Itegem en Heist-op-den-Berg. Tijdens een interview op 29 september zei hij trots: “Ik heb nog maar twee zittingen gemist.”

Door ziekte verliep zijn verkiezingscampagne moeizamer dan anders. Dit werd opgevangen door zijn partijgenoten en ook hijzelf ging nog volop voor zijn verkiezing. “Af en toe gaan we flyers rondbrengen in de buurt”, zei hij.

“De grootsheid van de mens zit in zijn eenvoud” SP.A-lijsttrekker David Geerts

“Mijn interesse in politiek heb ik van thuis uit meegekregen”, zei Mon De Belder tijdens zijn laatste interview. Deze interesse heeft hij ook weten door te geven aan David Geerts, huidig lijsttrekker van SP.A:  “De grote levensles die ik van hem gekregen heb, is dat de grootsheid van de mens in zijn eenvoud zit.”

De burgerlijke uitvaart vindt plaats op zaterdag 27 oktober om 11 uur in zaal Lux in Itegem. In het uitvaartcentrum Wijns (Hallaar) is er mogelijkheid tot groeten.

Tekst: Jessica Jacobs
Foto Mon De Belder: Jessica Jacobs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s