Drie handige studentenapps

SimpleMind App BannerVergeet je wel eens je schoolagenda of zorgen sociale media voor je ultieme afleiding? Voor elke uitvinding die alles wat ingewikkelder maakt, is er ook een die je leven vergemakkelijkt. Drie handige studentenapps op een rijtje.

Keep Focus: blokkeer je moeder

Het idee achter Keep Focus is even simpel als het gebruik van de app zelf. Een smartphone is een geweldig innoverende uitvinding, maar soms leidt ze ons af van wat echt belangrijk is. Met deze app kan je werkperiodes instellen waarop je bepaalde functies van je smartphone uitschakelt.

Tijdens de ingestelde periode zal je, naargelang je keuze, niet meer op je favoriete modeblog of spelletje Candy Crush geraken. Tenzij je jezelf een pauze van bijvoorbeeld een kwartier gunt. Dan kan je zelf kiezen wanneer je die pauze opneemt om toch nog Facebook te checken of jezelf over te geven aan een andere verslaving. Maar het gaat ook verder. Heb je tijdens de schooluren liever geen telefoontje van je moeder die wil checken of je je boterhammen wel bij hebt? Of wil je de oproepen van je zotte ex blokkeren? Met Keep Focus kan je oproepen van bepaalde contacten blokkeren voor de periode die jij zelf bepaalt.

Hoe mooi het ook klinkt, dit programma is aan verbetering toe. Op sommige toestellen zal de app prima werken, op andere crasht het programma. Probeer het op je eigen Androidtoestel en als het behoorlijk werkt, ga je misschien heel wat productieve dagen tegemoet. Wees jezelf er wel van bewust dat je de app toegang geeft tot je lijst van contacten en toelaat om sms’en te verzenden.

SimpleMind: al wandelend brainstormen

Even snel brainstormen op weg naar school of een overzichtelijke samenvatting maken voor een test? Een mindmap kan verschillende doeleinden hebben en blijft een goede methode, ook op je job. Met SimpleMind kan je in enkele klikken een mindmap maken met een structuur die jij zelf bepaalt. Je maakt een thema, voegt woorden toe en kopieert tekst waar nodig is. Al je mindmaps worden samen bewaard op jouw toestel. Geen rondslingerende pagina’s op je bureau, maar alles binnen handbereik.

SimpleMind heeft een hoge gebruikersrating van vierenhalf op vijf, net omdat de app simpel en gebruiksvriendelijk is. De gratis app is beschikbaar voor Android tablet en smartphone, iOS, Windows en Mac. Kies je voor de betalende app (4,84euro), dan kan je aanpassingen brengen in kleuren, foto’s en links toevoegen. Je kan dan ook mindmaps exporteren naar dropbox als PNG of JPEG om ze af te drukken.

My Homework Student Planner: nooit meer je deadline missen
Je smartphone stop je al makkelijker in je broekzak of handtas dan je agenda. Een agenda op je gsm is dan ook de doodnormaalste zaak. Maar heb je My Homework al eens geprobeerd? Voer je lessenrooster samen met de namen van je docenten en lokalen in en laat die wekelijks herhalen.
Vergeet nooit meer een taak in te leveren of je voor te bereiden op een test of presentatie. Je kan alle details opslaan bij het vak en op de datum waarop je taak af moet zijn. Onder de data in je agenda staat een bolletje voor elke geplande opdracht. Je kan alle taken makkelijk rangschikken volgens belang, soort opdracht en datum. Een nadeel is dat je bij de gratis versie geen automatische verwittiging krijgt als je een taak moet inleveren. De app dagelijks openen en je taken checken is dus noodzakelijk.
De gratis versie van de app toont reclame als je op het internet aangesloten bent. De basisapp is daarom volledig gratis en beschikbaar in de App Store, via Google Play en Windows Store. Gelijkaardige gratis apps zijn Homework, School Assistant en School Timetable Deluxe.

IFrame

Tekst en foto’s: Jessica Jacobs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s